Vitamine D Sandoz 25000iu Caps Zacht 4

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhalen in een afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Vitamine D3 supplement voor klinisch relevante vitamine D-tekorten bij volwassen. Suppletie door middel van zachte capsules op basis van plantaardige olie.

Gebruik

De initiële oplaaddosis van in totaal 100.000 IE kan worden bereikt door OFWEL 1 capsule van 25.000 IU/week gedurende maximaal 4 weken.

Na het bereiken van de oplaaddosis moet een lagere onderhoudsdosis worden overwogen, afhankelijk van de gewenste serumspiegels van 25-hydroxycolecalciferol (25(OH)D), de ernst van de ziekte en de reactie van de patiënt op de behandeling.

Samenstelling

Elke zachte capsule bevat 0,625 mg colecalciferol (vitamine D3), overeenkomend met 25.000 IE. De zachte capsules zijn opake witte, ovale zachte capsules, maat 3. De lengte van de capsule is ongeveer 11,3 mm en de breedte is ongeveer 6,9 mm.
Hulpstoffen: Butylhydroxytolueen (BHT) (E-321), Middellange keten triglyceridenolie, Gelatine (E-441), Glycerol 99,5% (E-422), Titaandioxide (E-171), Gezuiverd water

Indicatie

Behandeling van vitamine-D-deficiëntie (serumspiegel < 25 nmol/l (<10 ng/ml)) bij volwassenen.

Contra indicatie
  • u bent allergisch voor colecalciferol of een van de andere stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6 van deze bijsluiter.
  • u heeft een verhoogd calciumgehalte in het bloed (hypercalciëmie) of in de urine (hypercalciurie)
  • u heeft ernstige nierproblemen (ernstige nierfunctiestoornis)
  • u heeft een verhoogd vitamine-D-gehalte in het bloed (hypervitaminose D)
  • u heeft nierstenen of calciumafzetting in uw nieren
Gegevens
CNK4640959
FabrikantenMedipim, Sandoz
MerkenSandoz