Maxitrol Ung Opht 3,5g

Op voorschrift
Geneesmiddel
Ja
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhalen in een afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik
  • Een kleine hoeveelheid zalf (1-1,5 cm) 3 tot 4 maal per dag in de bindvlieszak aanbrengen, of als aanvulling bij de oogdruppels voor het slapen gaan

Toedieningswijze

  • Oculair gebruik
  • Na applicatie van de zalf, de ogen gedurende enkele ogenblikken neerslaan alvorens ze te sluiten
  • Om besmetting van de punt van de tube en de zalf te voorkomen, moet men er op letten om de oogleden, de omliggende gebieden of andere oppervlakken niet aan te raken met de punt van de tube
Indicatie
  • Inflammaties van de palpebrale en bulbaire conjunctiva, de cornea en het voorste oogsegment
  • Chronische uveïtis anterior
  • Cornealetsels veroorzaakt door chemische producten, door stralingen, door verbrandingen of door penetratie van vreemde lichamen
Contra indicatie

Overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of voor één van de hulpstoffen. Overgevoeligheid voor antibiotica komt vaker voor dan overgevoeligheid voor de andere bestanddelen.
MAXITROL is tegenaangewezen bij oogletsels van virale aard zoals keratitis dendritica, vaccinia, varicella e.a., alsook bij oogletsels van tuberculeuze of fungeuze aard.
MAXITROL oogdruppels bevat benzalkoniumchloride en zou dus niet mogen gebruikt worden tijdens het dragen van zachte contactlenzen.
Het gebruik van combinaties is altijd tegenaangewezen na een extractie zonder complicaties van een vreemd lichaam uit de cornea en bij elke aandoening of letsel met aantasting van het oppervlakkig cornea-epitheel.
Aangezien corticosteroïden voor gebruik in het oog bij 25% van de patiënten aanleiding kan geven tot een verhoging van de intraoculaire druk, mogen zij ingeval van glaucoom slechts gebruikt worden indien, op advies van de geneesheer, het therapeutisch voordeel groter is dan de potentiële risico's en indien de intraoculaire druk regelmatig gecontroleerd wordt (zie Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik).

Gegevens
CNK0119198
FabrikantenNovartis
MerkenAlcon
Breedte32 mm
Lengte92 mm
Diepte20 mm
Hoeveelheid verpakking1
Bijsluiter