Micellair water

Micellair water: ritueel voor het verwijderen van make-up.

Het micellair water is tegenwoordig overal in onze badkamers te vinden. Het verwijdert tegelijk make-up, reinigt en verkwikt. 

In een paar jaar tijd heeft het micellair water een revolutie teweeggebracht in de reiniging van de huid. De formule van het micellair water werd bedacht voor de gevoelige huid en heeft de het make-up verwijderingsritueel doen evolueren.

Wat is micellair water?

Micellair water ontleent zijn naam aan de micellen die het bevat. Dit zijn kleine deeltjes in het water die onzuiverheden omkapselen, en zo afvoeren. Zijn bijzonderheid?  Het heeft de frisheid van water en de doeltreffendheid van een make-up remover olie. Een formidabele combinatie die vet, onzuiverheden en make-up verwijdert zonder de huid te irriteren. Afspoelen is niet nodig.

Micellair water is ideaal voor het snel en eenvoudig verwijderen van make-up van het gezicht, de ogen en de lippen 

Is micellair water iets voor mij?

Het micellair water is gekend om zijn kalmerende werking en wordt bijzonder gewaardeerd door vrouwen die op zoek zijn naar een zachte make-up remover. Het wordt geformuleerd zonder zeep en vaak ook zonder parfum. het houdt het pH in evenwicht en is geschikt voor alle huidtypes. Een zachtheid die de reinigingskracht niet verandert.

Foundation, waterdichte mascara… het micellair water verwijdert de hardnekkigste make-up of de meest vervuilde atmosfeer en is daarom geschikt voor alle vrouwen, vooral zij die haast hebben. 

Al is het micellair water geschikt voor alle huidtypes, er bestaan vandaag de dag verschillende en meer gerichte variaties: micellair water voor baby's, voor de acne huid, hydraterend micellair water,...

Tip

Week een wattenschijfje in micellair water en wrijf het zachtjes over het hele gezicht en de ogen. Herhaal vervolgens de procedure tot het wattenschijfje perfect schoon is. Het is niet nodig om daarna af te spoelen. Je huid is nu klaar voor verzorging !

Wist je dat?

Leidingwater de grootste vijand is van de gevoelige huid, omdat het rijk is aan kalk en het microkristallen afzet die de reactiviteit van de huid stimuleren.