Vitamine D Sandoz 3200iu Caps Zacht 90

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhalen in een afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Vitamine D3 supplement voor klinisch relevante vitamine D-tekorten bij volwassen. Suppletie door middel van zachte capsules op basis van plantaardige olie.

Gebruik

Orale toediening, de capsules moeten in hun geheel worden doorgeslikt (niet gekauwd) met water. Dosering te bepalen door behandelende arts, afhankelijk van mate van de noodzakelijke vitamine D-suppletie.
Voor behandeling van vitamine-D-deficiëntie (serumniveau < 25 nmol/l of <10 ng/ml) bij volwassenen: 800 IE-4000 IE/dag. Na de eerste maand moet een lagere onderhoudsdosering worden overwogen, afhankelijk van de gewenste serumspiegels van 25-hydroxycolecalciferol (25(OH)D), de ernst van de ziekte en de reactie van de patiënt op de behandeling.
Ter preventie van vitamine-D-deficiëntie bij volwassenen met een geïdentificeerd risico: 800 IE - 1000 IE/dag.

Samenstelling

Elke zachte capsule bevat 80 microgram colecalciferol (vitamine D3), overeenkomend met 3200 IE. De zachte capsules zijn opake gele, ovale zachte capsules, maat 6. De lengte van de capsule is ongeveer 13,6 mm en de breedte is ongeveer 8,4 mm.
Hulpstoffen: Butylhydroxytolueen (BHT) (E-321), Middellange keten triglyceridenolie, Gelatine (E-441), Glycerol 99,5% (E-422), Titaandioxide (E-171), Geel ijzeroxide (E-172), Gezuiverd water

Indicatie

Behandeling van vitamine-D-deficiëntie (serumspiegel < 25 nmol/l (<10 ng/ml)) bij volwassenen en jongvolwassenen.

Contra indicatie

Patiënten met een ernstige nierfunctiestoornis; Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de hulpstoffen; Ziekten of aandoeningen die leiden tot hypercalciëmie en/of hypercalciurie, Calciumnefrolithiase, nefrocalcinose; Hypervitaminose-D ; kinderen onder 12 jaar

Gegevens
CNK4640942
FabrikantenMedipim, Sandoz
MerkenSandoz