Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 169-180 van 200

Pagina's
Sorteer op:
Wat is claudicatio intermittens?

Wat is claudicatio intermittens?

Claudicatio intermittens (in de volksmond ook wel ‘etalagebenen’ genoemd) wordt gedefinieerd als pijn bij het stappen in (meestal één) boven-of onderbeen (dus niet in rust), die terug verdwijnt bij rust (na max. 10 min).

Peesontsteking: wat kan je doen

Peesontsteking: wat kan je doen

Een peesontsteking of tendinitis is een pijnlijke blessure die vaak voorkomt. De oorzaak is een overbelasting, bijvoorbeeld door intensief sporten of een verkeerde lichaamshouding. Gelukkig zijn er ook manieren om een peesontsteking te voorkomen. Lees hier wat je het best kan doen bij een peesontsteking.

Wat zijn de gezondheidsrisico

Wat zijn de gezondheidsrisico's bij een luchtvervuilingspiek?

Zelfs een kleine hoeveelheid luchtverontreiniging heeft al erg negatieve gevolgen voor de gezondheid. De ernst van die gevolgen hangt af van de concentratie en de samenstelling van de vervuilende stoffen in de lucht, hoe lang je eraan wordt blootgesteld, welke activiteiten je uitoefent tijdens de blootstelling en hoe gevoelig je ervoor bent.

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Te zware, vettige maaltijden met te veel alcohol, gastro-enteritis of ook grote vermoeidheid, kunnen gepaard gaan met misselijkheid. Wij geven u enkele natuurlijke tips die u hierbij kunnen helpen.

Gebruiken we te veel antibiotica?

Gebruiken we te veel antibiotica?

Antibiotica zijn speciale medicijnen die dokters voorschrijven om infecties veroorzaakt door bacteriën te behandelen. Deze kleine organismen, bacteriën, kunnen verschillende soorten ziekten veroorzaken. Antibiotica heeft  doorheen de geschiedenis ook een cruciale rol gespeeld bij het verminderen van sterfte door bacteriële ziekten. Maar wat gebeurt er wanneer er te veel antibiotica gebruikt wordt? Dat leggen we jou in dit artikel haarfijn uit. 

Immuniteit

Immuniteit

De beste verdediging tegen griep, keelonsteking,…is ze te voorkomen. Om je immuunsysteem te boosten zijn er enkele natuurlijke oplossingen.

Hoe kan ik online producten reserveren?

Hoe kan ik online producten reserveren?

Indien je je medicatie en verzorgingsproducten online reserveert ben je altijd zeker dat je producten aanwezig zijn bij afhaling. Na een reservatie ontvang je immers vanuit de apotheek een bevestiging zodat je zeker bent dat de producten voorradig zijn. Zo voorkom je dat je moet terugkomen indien er medicatie of producten niet op stock zijn.

Wat is tuberculose?

Wat is tuberculose?

Tuberculose (TBC of TB), vroeger ook wel de tering genoemd, is een erg besmettelijke infectieziekte die voornamelijk de longen treft. TBC kan ook andere delen van het lichaam aantasten, zoals de botten of de nieren, maar enkel longtuberculose is besmettelijk.

Gevoelige huid

Gevoelige huid

Wat ook uw huidtype is, weet dat uw huid overgevoelig kan zijn en dat zij hevig kan reageren ! U kunt dit verhelpen met aangepaste verzorgende behandelingen en door de juiste verzorgingsproducten uit te kiezen. 

Volg jij de Nutri-Score?

Volg jij de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een logo voor levensmiddelen. Deze score helpt consumenten om op een evenwichtige manier boodschappen te doen. De Nutri-Score bestaat uit vijf niveaus, gaande van A (groen) tot E (rood). Hou jij rekening met deze score bij jouw aankopen? Wij leggen je uit hoe deze score wordt toegekend aan producten, en waarom er ook kritiek is op de Nutri-Score.

Alles wat je moet weten over abortus in België

Alles wat je moet weten over abortus in België

Abortus is een onderwerp dat veel discussie en emotie oproept. Het is een persoonlijke en vaak moeilijke beslissing voor vrouwen, die door verschillende factoren kan worden beïnvloed. In dit artikel bespreken we wat abortus is, de wettelijke aspecten en wat elke vrouw moet weten over haar opties en de zorg die beschikbaar is.

Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

Pagina's