Endometriose is een gynaecologische aandoening en komt dus enkel voor bij vrouwen. In België lijdt ongeveer 10% van de vrouwen in hun vruchtbare leeftijd aan deze aandoening. Het is een pijnlijke aandoening die, indien onbehandeld, verstrekkende gevolgen kan hebben. In dit artikel belichten we endometriose in alle aspecten: van symptomen tot behandeling.
Gezondheidsnieuws
Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.
Wanneer de herfst eraan komt met zijn verkorte, donkere en regenachtige dagen, krijgt ons gemoed het wat harder te verduren. Om het moreel op te krikken bestaan er oplossingen. Ga gerust eens kijken in de apotheek.
Door het zoute zeewater, chloor van een zwembad, UV- straling en luchtvervuiling, heeft onze huid het tijdens de zomer hard te verduren. Hier volgen enkele tips om de huid te verzorgen en ze goed te hydrateren.
Bewerkte voedingsmiddelen vullen jaar na jaar de schappen van onze supermarkten. Ze zijn snel, gemakkelijk en vaak goedkoper dan verse alternatieven. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze voedingsmiddelen? En welke gevaren kunnen ze opleveren voor onze gezondheid?
Te zware, vettige maaltijden met te veel alcohol, gastro-enteritis of ook grote vermoeidheid, kunnen gepaard gaan met misselijkheid. Wij geven u enkele natuurlijke tips die u hierbij kunnen helpen.
De Nutri-Score is een logo voor levensmiddelen. Deze score helpt consumenten om op een evenwichtige manier boodschappen te doen. De Nutri-Score bestaat uit vijf niveaus, gaande van A (groen) tot E (rood). Hou jij rekening met deze score bij jouw aankopen? Wij leggen je uit hoe deze score wordt toegekend aan producten, en waarom er ook kritiek is op de Nutri-Score.
Seksueel overdraagbare infecties zijn, zoals de naam al zegt, infecties die worden overgedragen tijdens geslachtsgemeenschap of seks. Dat wil echter niet zeggen dat er altijd penetratie nodig is om een soa over te dragen. Ook contact van de geslachtsdelen met de huid, vingers of mond kan een besmetting veroorzaken. De meest voorkomende soa's zijn chlamydia, herpes en genitale wratten. Bij homoseksuele mannen zien we dan weer vaker syfilis en gonorroe.
Vele pubers krijgen ermee te maken. Nee, niet het gênante gesprek met de ouders over de bloemetjes en de bijtjes. Acne, een veelvoorkomende huidaandoening. Bij de ene verdwijnt het vanzelf, de andere heeft nood aan schoonheidsproducten of medicijnen.