Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 200

Pagina's
Sorteer op:
Stoppen met roken

Stoppen met roken

Het is nooit te laat om te stoppen met roken ! Het maakt niet uit hoeveel jaar u al rookt en hoe oud u bent, stoppen met roken heeft altijd een positief effect op uw gezondheid.

Stoppen met roken in 5 stappen

Stoppen met roken in 5 stappen

Ben je klaar om te stoppen met roken? Het is nooit te laat om de stap te zetten naar een gezonder, rookvrij leven! Wel reageert elk lichaam anders op het stoppen van een verslaving. Aarzel dus niet om externe hulp en middelen te zoeken die helpen je slaagkansen te vergroten. En al kennen we allemaal de gezondheidsrisico's van roken, het is niet makkelijk om te stoppen. Wij geven je alvast enkele tips om voorgoed van de sigaret af te komen.

Alles wat je over snurken moet weten

Alles wat je over snurken moet weten

Snurken is een veelvoorkomend probleem dat de slaapkwaliteit van de snurker en vaak ook van diens partner kan beïnvloeden. Snurken is vervelend, maar het kan ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Als patiënt is het belangrijk om te begrijpen wat de oorzaak is van het snurken, welke behandelingsopties beschikbaar zijn en wanneer doorverwijzing naar een arts noodzakelijk is. Snurk jij of snurkt jouw partner? Je apotheker staat je graag bij om je vragen te beantwoorden.

Wat is hooikoorts?

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische aandoening in de vorm van een overgevoelige reactie van het afweersysteem op bepaalde stoffen. Symptomen beginnen meestal na blootstelling aan een doorgaans onschadelijke stof of prikkel (allergeen).

Glutenintolerantie

Glutenintolerantie

Vandaag lijken gluten publieke vijand nummer één van ons dieet te worden. Toch zijn artsen het erover eens, het is gevaarlijk om gluten uit je dieet te verbannen zonder medisch advies!

Mijn

Mijn 'sun' strategie

Een zonnige teint is de “must have” van het lenteseizoen en boost de moraal ! Niets beter dan de zon om met een stralende “sterren”teint rond te lopen, probeer alleen niet te overdrijven !

Waarom Rilatine geen doping voor studenten is

Waarom Rilatine geen doping voor studenten is

Sommigen studenten hebben de zomerexamens net achter de rug, anderen zweten al bij het vooruitzicht van de herexamens. Hoewel iedere student anders is, ben je één ding zeker: je moet door de examenperiode. De ‘blok’ is een periode die zich kenmerkt door stress en slaaptekort, waardoor heel wat studenten naar hulpmiddelen grijpen. Denk aan oppeppende middelen of geheugenversterkers. Voor de ene volstaat een goede kop koffie of een blik energiedrank, de ander gaat voor voedingssupplementen of zelfs medicatie. Rilatine is het populairste medicijn, ook al gaat dit gepaard met flink wat bijwerkingen. In dit artikel werpen we een licht op het verkeerdelijk gebruiken en waarom je dit dus beter uit de weg gaat.

13 redenen om dagelijks te wandelen

13 redenen om dagelijks te wandelen

Het vliegt je om de oren: sport is gezond, en we moeten allemaal sporten. Maar sport is vaak tijdrovend en vraagt fysiek veel inspanning. Gelukkig hoeft het niet allemaal zo intens te zijn - gaan wandelen heeft namelijk ook tal van gezondheidsvoordelen, en is heel toegankelijk om mee te starten.

Wat is bipolaire stoornis?

Wat is bipolaire stoornis?

Bipolaire stoornis, voordien ook wel manisch-depressieve stoornis genoemd, is een psychische aandoening gekenmerkt door extreme wisselingen in de gemoedstoestand.

Intermittent fasting: meer nadelen dan voordelen?

Intermittent fasting: meer nadelen dan voordelen?

Intermittent fasting, ook wel bekend als IF, is een eetpatroon waarbij mensen perioden van vasten afwisselen met perioden van eten. Deze methode won de afgelopen jaren sterk aan populariteit, vooral dankzij de voordelen die eraan verbonden zijn. Nochtans is het wetenschappelijk bewijs voor het succes van deze methode te onderbouwen beperkt, en zijn er ook nadelen verbonden aan IF. In dit artikel nemen we Intermittent fasting nauwkeurig onder de loep.

Wat is ijzertekort of anemie?

Wat is ijzertekort of anemie?

IJzertekort is de meest voorkomende vorm van bloedarmoede (anemie) en betekent dat je rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Hemoglobine is het eiwit dat zorgt voor het transport van zuurstof naar weefsels en organen.

Met welke tandenborstel je gebit schoon en sterk houden?

Met welke tandenborstel je gebit schoon en sterk houden?

Er zijn heel wat keuzemogelijkheden als het om een tandenborstel gaat. Je kan voor een soft, medium of hard type borstel gaan. Je kan je tanden poetsen met een handtandenborstel of met een elektrisch model. Maar welk type tandenborstel gebruik je nu het best?

Pagina's