Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 200

Pagina's
Sorteer op:
Is aspartaam gevaarlijk?

Is aspartaam gevaarlijk?

Aspartaam is een veel gebruikte zoetstof in levensmiddelen en dranken. Het lijkt de perfecte caloriearme vervanger voor suiker - al bestaat er ook heel wat controverse rond. Hoewel de zoetstof al decennialang wereldwijd gebruikt wordt, zijn er nog steeds mensen die de stof weigeren te consumeren. Maar hoe groot zijn de risico’s nu echt? In dit artikel geven we jou alle nodige antwoorden over aspartaam.

Wat is vaginale droogte?

Wat is vaginale droogte?

Vaginale droogte is een pijnlijke aandoening waarbij de vagina niet vochtig (genoeg) wordt. Het is een frequent probleem met een grote impact op de levenskwaliteit en het seksleven. Vaginale droogte treft één vrouw op de twee, en niet alleen tijdens de menopauze. Oorzaak is de verminderde productie van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Het slijmvlies aan de binnenkant van de vagina wordt dunner en droger waardoor vrijen een onaangenaam branderig gevoel kan geven en zelfs pijn doen.

Met een EHBO-kit ben je goed voorbereid

Met een EHBO-kit ben je goed voorbereid

Een snee tijdens het koken, een schaafwonde bij het spelen of een wespensteek ... Met een goed gevulde EHBO-kit ben je voorbereid om eerste hulp te bieden bij kleine ongevallen. Zo heb je de nodige medicatie en hulpmiddelen in huis om een ziekte of verwonding te behandelen. Maak eerst een inventaris van wat er momenteel in je medicijnkast ligt. Dit is een goede gelegenheid om je kast te ontdoen van oude voorschriften en vervallen medicatie. Maak hier een gewoonte van en probeer dit elke drie maanden te doen. Maar wat heb je nu precies nodig? 

Koorts bij kinderen

Koorts bij kinderen

Koorts is een natuurlijke reactie van het organisme dat uw kind zal helpen om een infectie te bestrijden. Bij zuigelingen en kleine kinderen is koorts meestal gelinkt aan een ontstekingsziekte (otitis, nasofaryngitis, angina, infectie van de urinewegen of gastro-enteritis) bij het doorkomen van de tandjes of na het toedienen van een vaccin.

Apothekers mogen vanaf nu een gratis actieplan opstellen om medicatieverbruik bij hun patiëten af te bouwen

Apothekers mogen vanaf nu een gratis actieplan opstellen om medicatieverbruik bij hun patiëten af te bouwen

De eerstelijnsfunctie van apothekers wordt wederom uitgebreid, nadat ze reeds de bevoegdheid kregen om patiënten gratis te helpen met het afbouwen van slaapmiddelen. Apothekers kunnen vanaf nu patiënten bijstaan om hun medicatie af te bouwen. Dit specifiek voor mensen die meer dan vijf verschillende soorten medicatie nemen die worden terugbetaald. Dit is een grote stap vooruit: het maakt dergelijke zorg toegankelijker én haalt meteen ook de druk van de schouders van overbezette huisartsen.

Aromatherapie

Aromatherapie

Wanneer de winter voor de deur staat is het een uitstekend idee om etherische oliën te gebruiken in uw leefruimte. Etherische oliën zijn erg geconcentreerd en hebben een heel sterke kracht.

Muggen

Muggen

Pas op voor de exotische muggen ! In verschillende werelddelen kunnen sommige muggen u een tropische ziekte bezorgen. In Azië, Latijns Amerika en vooral in sub-Sahara-Afrika. De Anopheles muggen kunnen drager zijn van malaria (paludisme), terwijl de Aedes u mogelijk de knokkelkoorts, de gele koorts of de chikungunya kunnen geven. Elk jaar doden tropische ziekten meer dan 2 miljoen mensen.

Zo vermijd je een vitamine D-dip

Zo vermijd je een vitamine D-dip

Vitamine D is een essentiële voedingsstof die nodig is voor een goede gezondheid. Het helpt ons lichaam om calcium op te nemen, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D ook een belangrijke rol in het reguleren van ons immuunsysteem, de spierfunctie, en het behoud van een gezonde huid.

Wat is een blaasontsteking?

Wat is een blaasontsteking?

Een ontsteking van de blaas, ook wel cystitis genoemd, is meestal het gevolg van een infectie met de E. Colibacterie. De bacteriën komen de urinebuis binnen en verplaatsen zich dan naar de blaas. Eenmaal in de blaas hechten de bacteriën zich aan de wand van de blaas en vermenigvuldigen zich. Dit leidt tot ontsteking van het blaasweefsel.

Wat is slagaderverkalking?

Wat is slagaderverkalking?

Slagaderverkalking, in de medische wereld bekend als atherosclerose, is een veelvoorkomende aandoening die levensbedreigende complicaties veroorzaakt. De aandoening verloopt zeer langzaam en vaak zonder symptomen, waardoor deze lang onopgemerkt kan blijven. Maar wie aan slagaderverkalking lijdt, loopt meer kans op een hartinfarct of beroerte. Met 15 miljoen doden is het één van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld. 

CoronAlert: reeds mee dan 1.000.000 keer gedownload!

CoronAlert: reeds mee dan 1.000.000 keer gedownload!

CoronAlert, de app die bedoeld is om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is sinds zijn opstart een succes. Het Nationaal Crisiscentrum is hierover verheugd en doet nogmaals een oproep aan iedereen om de app te downloaden.

Waarom bloed en plasma doneren?

Waarom bloed en plasma doneren?

Soms is het niet moeilijk om een mensenleven te redden. Want wie bloed en / of plasma doneert, redt eigenlijk al mensen. Maar wat is wat nu eigenlijk? In dit artikel leggen we het verschil uit en waarom het belangrijk is om beiden te doneren.

Pagina's